RKC Waalwijk gaat op revanche in Almelo

Na een gelijkspel in de vorige speelronde waarin RKC Waalwijk met 2-2 een punt pakte tegen FC Utrecht, kijkt het team nu vooruit naar de volgende uitwedstrijd. Dit keer nemen de Geelblauwen het op tegen Heracles Almelo in het Erve Asito. Deze wedstrijd wordt zondag 5 mei om 12.15 uur gespeeld. Ook de huidige nummer 14 van de Eredivisie hoopt een overwinning te kunnen bijschrijven nadat hun vorige wedstrijd met 1-3 verloren ging tegen PEC

RKC Waalwijk

Afgelopen speelronde wist RKC Waalwijk een punt over te houden aan de confrontatie met FC Utrecht. De geelblauwen kwamen in de eerste helft op voorsprong door een knappe goal van David Min. In de tweede helft wist FC Utrecht de gelijkmaker te maken, maar RKC Waalwijk wist al na vijf minuten te reageren met de 2-1. In de 84ste minuut scoorde de club uit Utrecht nog een keer waardoor de eindstand 2-2 werd. Het vorige uitduel ging verloren, tegen AZ werd de einstand 3-2. Dit seizoen speelde RKC Waalwijk en Heracles Almelo één keer eerder tegen elkaar. In het Mandemakers Stadion werd de uitslag 1-2. De geelblauwen zijn uit op revanche tegen de ploeg uit Almelo.

Heracles Almelo

Heracles keert terug van een pijnlijke nederlaag tegen PEC Zwolle, waarbij ze met 3-1 ten onder gingen. Ondanks een moedig herstel in de blessuretijd van de eerste helft, bleek de tweede helft moeilijk voor de Heraclieden. Hun strijdlust bleef onbeloond met Filip Krastev die in de slotfase het lot van Heracles bezegelde. Deze tegenslag zal ervoor zorgen dat Heracles extra gemotiveerd is om zichzelf definitief veilig te spelen in de Eredivisie.

Arbitrage

Scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout. Hij wordt geassisteerd door Inia en Frijn. Vierde official is de heer Wiersma. In Zeist zit het VAR-duo Manschot en Balder.

Live verslag

Supporters kunnen de wedstrijd live volgen via ESPN 2, Langstraat FM (106.8FM) en via de live updates op het X (Twitter) account van RKC Waalwijk.